Monday, January 11, 2010

Kenali sifat anda melalui aura warna=)

Baik...hari ini saya ingin berkongsi dengan anda bagaimana hendak mengenali sifat anda dan orang di sekeliling anda hanya dengan menggunakan kaedah warna. Saya memang berminat dengan kaedah warna ini dari dulu lagi, jadi apa salahnya dikongsi bersama. Untuk pengetahuan anda setiap daripada kita mempunyai chakra yang tersendiri yang mengandungi 7 jenis warna di sekeliling tubuh badan kita. Boleh perhatikan gambar kecil dekat tajut blog saya ini. Selain berfungsi untuk mengenali sifat seseorang melalui warna, sebenarnya kita boleh mengetahui kelemahan dan penyakit yang dialami akibat ketidakseimbangan warna. Tetapi kali ini saya kongsi mengenai sifat sahaja supaya anda semua tidak rasa bosan=)




Erti positif terdiri dari :

Merah dadu = rendah hati/estetis
Orange = vitalitas/dinamik

Kuning = intelektual/dinamik
Hijau = energik/kreatif
Biru = pengembangan spiritual
Indigo = kebijaksanaan
Perak = kelincahan/serba boleh


Erti negative terdiri dari :

Merah tua = egoisme
Merah kecoklatan = kebencian/kekejaman
Merah asli = nafsu
Kuning tua = curiga/iri hati
Hijau tua = cemburu
Hijau zaitun = pengkhianatan
Coklat = ambisius
Kelabu = kepicikan/kelicikan
Kelabu tua = ketidakrelaan 

Jika ramai yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut setiap warna, saya akan buatkan entri baru...Sekian


9 comments:

Ijan said...

wane pink xde ke?hihi

hanismalik said...

erm, pink sy dh lupe...tp ada ala2 merah jgk...semangat tinggi ttp ego kuat...cume dia kuat merajuk la...sy dh tau awk kuat merajuk...hahaha...=p

cik EPAL said...

tak suka warna..suka warni aje..haha :D

hanismalik said...

Amboi..main2 plak cik epal nih...atau awk suke hitamputehku? hahaha....

hanismalik said...

cik ijan...ini sifat warna pink:
Merah Jambu :
Warna ini melambangkan romantik, feminim. Warna ini mempunyai sifat mendorong ke arah kepasrahan, penyerahan, kesempurnaan, keayuan dan kesantunan.

hami asraff said...

Assalamualaikum. Kali pertama komen ke blog saudara. Oh info yang sangat berguna. Saya perasan sesuatu tentang anda. Sedang mencari-cari idea baru untuk diketengahkan. Dengan kata lain ingin menjadi seorang blogger yang dapat menarik minat blogger-bloger lain. Sila jangan salah faham. Ingin saya katakan di sini, follower bukan ukuran untuk mana-mana blog. Maybe for the certain blogger. But the most important thing inti pati dan entri yang bermutu. Memang kadang-kadang kalau kita tulis panjang-panjang orang pun tak sudi nak baca. But anda kena mencari pendekatan itu. Tak dinafikan entri blog saya memang panjang. Jangan kata saya nak berbangga or apa-apa. Hasilkan entri dari hati kamu sendiri. Jujur dan try mencari sesuatu yang relevan untuk diketengahkan. Dan yang paling saya titikberatkan dalam berblog ini ialah cuba memberi manfaat kepada diri sendiri dan orang lain. insyaALLAH orang akan nampak usaha anda. Hanya pandangan biasa dari insan yang masih memperbaiki diri. Wassalam ~

**Bila Comel Jadi Comot** said...

Saiz Diameter 43mm x Tebal 4mm
Panjang tali 260-350mm (Adjustable)

Bungkusan Setiap Pendant di dalam kotak ekslusif beserta sebuah Kad Keaslian.
Setiap Pendant mempunyai nombor siri unik yang dicetak pada kedua pendant & Kad Keaslian.


Untuk makluman, produk ini adalah 100% Original Fusion Excel Quantum Scalar Energy. Ia didatangkan dengan kad aunthencity yang mana ada no siri yg sama dengan no siri dibelakang energy pendant itu.


Saya menawarkan 7 hari 100% moneyback guarantee pada semua pembeli jika mendapati produk ini palsu. Hantar semula kepada saya (pos ditanggung oleh pembeli) dan saya akan pulangkan wang anda 100% tanpa soal jawab.

RM 169.90 siap penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia. Harga market Rm550.00. Kenapa bayar lebih untuk produk yang sama?? Order sekarang!!! Offer terhad!!

hanismalik said...

Hami Asraff: Tq for ur comments...
Sy pun baru realized lately, bloggers lebih suke kpd info...unless la klu kita ni wanita cantik and cute...citer ttg hal peribadi pun ramai blogger minat...hehe

Anonymous said...

Хорошая подборочка причинность!!! Скину парочку ради своей колекции))) [url=http://profvesti.ru/o-kirpichnom-stroitelstve/122-stroitelstvo-kirpichnogo-kottedzha.html]киров строительный портал[/url]