Friday, January 22, 2010

Ambillah iktibar dari Falsafah kerja kaum Cina

Assalamualaikum w.b.t



Picture ni aku snap beberapa bulan yg lepas masa g beli kayu reban ayam kt satu hardware Cina nih. Disebabkan aku rasa tertarik ng kata2 tersebut, so aku pun snap. Dah lama simpan dlm memory hp ni tp klu xkongsi dgn anda semua, xguna jgk...betul x?
Jadi, pada yang masih di zaman belajar, belajar la betul2...
Pada yang sudah bekerja, kerja la kuat2...
Apapun, anda belajar ke, anda kerja ke, paling penting mesti ada perasaan seronok dalam setiap perkara anda lakukan. Mesti sentiasa belajar dari kesilapan dan jgn takut lakukan kesalahan. Di tika anda dalam kekecewaan, jadikanlah kekecewaan itu sbg kekuatan untuk bangkit menjadi lebih baik.
Sahabat bloggers, kita generasi muda yang akan menentukan hala tuju masa depan negara.

Sekian terima kasih=)

10 comments:

dizzydude said...

amat menarik and bagus untuk memotivasikan diri..terima kasih..

Hazman said...

Kata-kata yang sungguh memberi semangat untuk majukan diri....

syazwan safwan said...

sifat yg baik kita tiru,
sifat buruk x payah tiru..

hanismalik said...

dizzy: saya xdpt masuk ke blog anda...kenapa ye?

Hazman: Terima kasih

Syazwan: Yup...betul tu=)

maisyara pot! pot! said...

bgus2.. mai suke ayat2 begitu dong...

seperti mai skng, sesi buat kilang taik mata plus buat peta minda utk kanak2 ceria mcm mai amat lew seronok sekali! xD

norfaridahanum said...

wow!sangat berguna nih. thanks for sharing =)

perempuan ITU said...

Warh,kata-akat perangsang ni.
thumb up.Bagus

=p

kiri kanan

++***hana zaty**++ said...

waaaaaahhhh....sempat ag snap pic tu..hehe~~ni lah yg kite carik!hehe

NICK IRFAN said...

thnkz bro! kata2 ni mmg best!! mmg menaikan konfiden aku.. ape2 pun kita lakukan buat dgn hppy best! kata2 ni..

hanismalik said...

Semoga kita sama2 mengambil pengajaran=)