Tuesday, January 5, 2010

Cabaran menanti 2010

Adoiii....masuk tahun baru bermakna tambah beban keje baru plus bebanan kerja yg tertangguh taun lepas...life must go on bro...

Awal2 tahun lg dh kene transfer ke bahagian news...bermulalah episod baru dlm hidup aku sbg reporter di www.tvselangor.com. Klu masih blur2 lg, maksud tersiratnyer aku terpakser la menyesuaikan diri mempopel dpn kamera video...kene cover program2 utk rancangan "Apa Khabar Selangor". Aku dh la dr dulu anti kamera nih....balik2 kene jgk...apa nk buat...terima ajer la...pikir positif mgkin ada baiknyer jgk...at least sbg reporter sure kene keluar jupe org ramai...bleh dpt contact...bleh dpt awek...ehem3...

Skrg ni kene buat story ttg Seni & Budaya...apa nk diceritakan pun xtau...blum dpt idea lg....xbestnyer aku nih, bile nk buat mesti nk yg gempak2...dh tau diri tu baru nk blajar ikut flow je udahler...nk buat story pelik2 apehal...padan la muke satu story pun xdpt laei...hahaha...

Klu yg ada idea tu kongsi2 la bersame...org jawa kata Sharing is Caring...hehe...

9 comments:

[z@ck] said...

salam..
thanks for dropping ur comment..
=)
saya ni nak bg tips tak pandai sgt sbb still belajar lagi pasal dunia blog ni..hehe

cuma saya rasa awak kena ltak shoutbox supaya senang org nk drop link untuk rujukan awak balik..

happy blogging!

hanismalik said...

owh...mcm tu ek? thanks byk2...sy buat skrg jgk...hehe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

{ salam singgah dari cik yanie gebu....}

=]

hanismalik said...

Terima kasih Cik Gebu...selamat tahun baru utk bloggers=)

z a t i said...

tvselangor tu apa?

noharanutdya said...

camne ley dpt jd wartawan ni??
da link blog mazidul akmal sidek??
http://mazidulakmal.blogspot.com

hanismalik said...

Zati: erm, tvselangor merupakan stesen tv website kerajaan negeri selangor...cube la bukak slalu...bukan ttg politik jer...ada rancangan mcm MHI iaitu Apa Khabar Selangor dan segmen bincang2...

Nadia: ok, sy akan add dia...=)

z a t i said...

ooo. ok, web tv la kan.

ok, rajin2 update blog balik. nanti kita exchange link ok :)

hanismalik said...

yup...betul zati...jgn lupe k jengah2 website tuh...kul 5-7 ptg ada program, kul 8:30 mlm ada live news...hari2 tau...blehla tgok nama sy kt ending credit...haha