Tuesday, February 2, 2010

Yang tidak enak di Surabaya=(

Assalamualaikum w.b.t

Erm, dipendekkan cerita, balik jer dari Surabaya berturut2 ayah aku, aku, mak aku dan kakak aku yg pegi Surabaya kene cirit birit. Masuk ni dah 2 hari belum betul2 ok lagi....so, bile ayah aku sembang punya sembang dengan kawan2nya, baru la kitorang tahu yang rupanya air di Surabaya tu tidak bersih...kitorg kt sana sedap jer order air macam2....so, ini la penangannya...dapat hadiah Cirit Surabaya....
Patutla masa dekat sana, rasa air paip dia kelat + payau giler....tp time tu xde la nk pikir bukan2...masalah ni sebenarnya bukan kali ni jer berlaku kt kitorg, rupe2nya dh jadi semacam bahan bualan...bile ngadu sakit perut lepas balik Surabaya, orang akan tanya "Ko ada minum air atau ais ke masa kat sana?" 
So, nasihat aku, klu sesiapa yang teringin nak ke sana xde masalah...ttp sebaiknya minumlah air mineral...lebih terjamin....
Alkisahnyer....huhuhu...

p/s: yang pertama tinggalkan komen layak untuk claim ole2 Surabaya. Jika mahu katakan mahu, jika tidak mahu xperlu minta...hehe

5 comments:

maisyara Pot! Pot! said...

law nk g sane, law leyh g dgn yg dh tahu pasal pemakanan kt sane.. mase mai g sane pown aty2 beli makanan.. nasib baik tk ape2.. but, mkanan kt sane sedap n murah! mai suke minum air asam dowg! sedap! hahaha..

*cpt baik yeah?

hanismalik said...

Yup: Jus di Indonesia mmg terbaik la...sampaikan ada jus vegetable...sedap plak tuh...hehe

Anazkia said...

Alamak, lambat pulak aku nak pesan oleh2 :(

btw, aku tak pernah pegi surabaya, susan nak komen. Kalau aku, makan kat kedai sana, baik pesan air kosong, atau tak memang air mineral. lebih terjamin. Kalau tak, yah bawa air sendiri hehehehe... semoga lekas sihat

norfaridahanum said...

adoi..
lain kali hati2 lah cik hanis oi.

n owh,nmpk mcm awak dh jmpa style penulisan yg sesuai dgn diri awk.keep it up!

noharanutdya said...

da pegi? tak ckp.. ley mtk sourvenier..