Thursday, February 4, 2010

Usahawan Internet Di Studio TvSelangor


Assalamualaikum w.b.t

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, saya akan cuba membawa usahawan2 internet dan bloggers ke studio segmen Apa Khabar Selangor dalam TvSelangor.com.
TvSelangor.com merupakan sebuah syarikat televisyen website kerajaan Negeri Selangor.
Walaupun televisyen ini ditubuhkan untuk highlight perkembangan ahli-ahli Pakatan Rakyat, tetapi selain itu, syarikat ini juga berusaha untuk bergerak sama seperti stesen-stesen televisyen yang lain iaitu mengandungi rancangan2 untuk manfaat setiap penonton.

Pada hari ini, saya telah membawa seorang tokoh usahawan internet iaitu En Jamaluddin B Bahari. Beliau merupakan seorang penulis E-Book dan juga menjadi johan program affiliate di Malaysia.

Program hari ini sangat bermaklumat kerana, secara peribadinya saya dapat mengenali lebih mendalam apa itu E-book, apa itu affiliate programs dan bagaimana cara untuk memulai perniagaan internet. En Jamal juga banyak memberikan info2 dan tips untuk berjaya dalam bidang ini.

Rasanya semakin bersemangat untuk memantapkan diri dalam bidang perniagaan internet=)
 

9 comments:

AdiE said...

bagus la...good 4 u..
best of luck dude.!!

norfaridahanum said...

rs mcm pnah try je e-book nih dulu. hohoho!back in 2006 i guess.

noharanutdya said...

tu wan kamalludin edisi siasat dolu eh??
hanis, pe kata ko moderate comment ni. ko p kat setting-comment-comment for placement. ko tick pop-up window. ku rasa ia lebih sesuai agar sambil bc comment boley gak baca entry ko. try k.

hanismalik said...

Adie: Thanks=)

Anum: Erm, 8 Feb ni ada ebook terbaru yg akan dilancarkan beliau...actually maybe ebook lain kot anum baca...dia baru start 2008...

Nadiah: itu jamaluddin la...hehe
erm, ok...dh buat pop up...sorry baru tau...hehe

perempuan ITU said...

Warh,apa lagi kongsi2 la ilmu dengar orang disini juga ye =)

hanismalik said...

hehe...sy baru nak menimba ilmu jgk....=p

Eyriqazz said...

good luck ya..

hanismalik said...

Terima kasih eyriqazz...=)

noharanutdya said...

good.. sebar2 kan.. ku pun masih belajar2 gak