Tuesday, February 16, 2010

Kalumpang Resort, Tanjung Malim

Assalamualaikum w.b.t

Erm, nak wat entri berinformasi belum ada masa skrg nih....ni semua gara2 tugasan kerja....hampagas...
So, buat entri ttg persantaian aku dgn sefamili hari Sabtu lepas di Kalumpang Resort jela ek?

Tempat tu agak menarik la...kawasan mandi pun luas...air pun jernih...kemudahan pun cukup walaupun parking lot masih dlm proses naik taraf kot...so seksa la sket....

Keseluruhannya best...klu xbest mcm mn aku bleh berlompat dan berenang sakan macam dalam gambo di bawah ni kan? So, gambar, sila amik alih tugas seterusnya...tolong cerita sket apa yang ada di Kalumpang Resort....aku nak sambung keje....hehe...sekian
 
Hah....terkejut aku bleh jalan atas air...

 
Dh macam beruk sarkis

 
Aku bleh jadi Van Der Saar

 
Jgk bleh jd Ronaldo...

 
Aku pun xtau ape aku buat....

 
  
 Teknik apungan diri=)
  
Prisip Archimedes: Berat objek yg tenggelam sama dengan berat air yang tersesar.

 
Di Kalumpang juga ada Putera Katak, dan...

 
Puteri Belalang...

 
Rasa nak pegi, pegila...rasa xnak pegi, jgn pegi...=)


14 comments:

sYeNgEt ke senget?? said...

perh.. cm syok je~ wuuu~~ tgh musim2 panas ni.. hohoho

hans said...

cantiknya air dia
jernih
aku nak gi la nanti

~ yus ~ said...

wuaaaa.. bestnya gi men air terjun! teringinnya nak pegi.. :-/

well, saya dah tau betapa srunutnye anda yee.. action speaks louder heh? ehehhehe :D

Hami Asraff said...

salam. wow! aksi lompat banyaknya. haha ~ ko pakai dslr ke bro?

hanismalik said...

haha...tmpt ni mmg antara lokasi yg best la dan aku suke...tp masih xdpt challenge air terjun kota tinggi, johor lg...hehe

Hami: haah...dslr...tp xpandai pakai pun...hehe

Hami Asraff said...

aku pun sangat berminat untuk dapatkan dslr. tapi masih tak mampu lagi bro. huhu ~

hanismalik said...

xpe...pelan2...aku ade pun xsempat nk blajar proper lgk...kene cari sifu la utk ajar...hehe

hans said...

nanti kitaorang semua gi sana ko jadi lah tourist guard kitaorang

amacam HANIS?
okay?
haha

maisyara Pot! Pot! said...

kalumpang kt mne??? best ler tgk.. jeles jap.. hahaha..

hanismalik said...

Hans...boleh jer...nnt blehla aku perkenalkn Putera katak tu kt korg sume...haha..

Mai: Erm, Kalumpang ni kt Tg Malim...ok la best utk picnic...kemudahan sume cukup...xnk berkhemah, chalet pun ada...=)

hans said...

hahaha
yes...
orang nama HANIS memang baik
hehehee

hanismalik said...

haha...of course lah...=p

♥S@R@♥ said...

salam singgah

kalumpang memng best..sara siap tido sana..memng rasa nak g lagi je..hehe
tp makan kt situ mahal sikit la..

~eVerYtHiNG~ said...

itu kampung ku..
jemput la dtg mandi kat situ..
ok gk tempt tu