Tuesday, February 9, 2010

KELAB PINK LELAKI MALAYSIA


COGAN KATA KELAB: PINK WARNA SEJAGAT UNTUK SEMUA!!!
OBJEKTIF PENUBUHAN: MENGUMPUL SERAMAI MUNGKIN KEAHLIAN BAGI MENYATAKAN SOKONGAN BAHAWA WARNA PINK ADALAH WARNA UNTUK SEMUA.
SASARAN AHLI: SELURUH RAKYAT MALAYSIA
VISI: MEWARNAKAN RAKYAT DALAM KEHIDUPAN
MISI: MENSASARKAN TAHUN 2010 SEBAGAI TAHUN PELENGKAP WARNA DALAM KEHIDUPAN
UCAPAN ALU-ALUAN PRESIDEN: ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SELURUH RAKYAT MALAYSIA. DI SINI SAYA INGIN MENYERU KEPADA ANDA SEMUA TERUTAMANYA GOLONGAN LELAKI AGAR MENINGKATKAN LAGI PEMIKIRAN KITA KE TAHAP SETERUSNYA. MARILAH SAMA-SAMA KITA MENYATAKAN SOKONGAN KEPADA COGAN KATA "PINK WARNA SEJAGAT UNTUK SEMUA". TAHUKAH ANDA BAHAWASANYA, WARNA MEMAINKAN PERANAN YANG CUKUP PENTING DALAM SIKAP DAN PERIBADI SESEORANG? INI KERANA SETIAP JENIS WARNA MEMPUNYAI FREKUENSI DAN RESONAN YANG TERSENDIRI TERHADAP TUBUH BADAN DAN SISTEM BADAN KITA. SECARA TIDAK LANGSUNG, KESAN TERHADAP WARNA INI AKAN MEMBENTUK PERIBADI KITA HASIL TINDAK BALAS FREKUENSI TERSEBUT. UMPAMANYA, WARNA PINK. WATNA INI MELAMBANGKAN ROMANTIK DAN FEMINIM. WARNA INI MEMPUNYAI SIFAT MENDORONG KE ARAH KEPASRAHAN, PENYERAHAN, KESEMPURNAAN, KEAYUAN DAN KESANTUNAN.
JADI, TIDAK DAPAT TIDAK, KITA SEBAGAI MANUSIA HARUS MEMPUNYAI KESEMUA PAKEJ CIRI-CIRI TERSEBUT UNTUK MELENGKAPKAN LAGI KEHIDUPAN KITA SEBAGAI MANUSIA. SEBAGAI LELAKI, KITA TIDAK HARUS DIPENGARUHI OLEH SENTIMEN ATAU HASUTAN YANG MENGATAKAN PINK HANYA SESUAI UNTUK GOLONGAN WANITA. SUDAH TIBA MASANYA UNTUK KITA MEMBEBASKAN PEMIKIRAN KITA DARIPADA DIJAJAH OLEH GOLONGAN WANITA. BUKAN BERMAKSUD UNTUK MEMBURUK-BURUKKAN WANITA, TETAPI ITULAH REALITINYA PADA MASA KINI DIMANA WARNA TERSEBUT DIDOMINASI OLEH MEREKA SEHINGGAKAN AKAN TIMBUL PANDANGAN SINIS APABILA MELIHAT LELAKI YANG BERPAKAIAN PINK.

SIAPA YANG PERLU MENYERTAI KELAB INI:

1) LELAKI ATAU WANITA YANG BERSETUJU BAHAWA WARNA PINK ADALAH UNTUK SEMUA
2) MEREKA YANG INGINKAN PERUBAHAN BARU DALAM KEHIDUPAN MEREKA. MULAKAN PERUBAHAN ANDA DI SINI.
3) MEREKA YANG SAMA-SAMA INGIN MELIHAT RAKYAT MALAYSIA MENJADI HARMONI DAN MENCAPAI KEJAYAAN YANG LEBIH CEMERLANG DALAM KEHIDUPAN.
4) WANITA YANG BERSEDIA UNTUK SAMA-SAMA MENYATAKAN SOKONGAN KEPADA LELAKI UNTUK MENGGUNAKAN PINK DALAM KEHIDUPAN.
5) MEREKA YANG PERCAYA BAHAWA TIADA PERUBAHAN YANG DAPAT DICAPAI TANPA KEBERANIAN.

OLEH ITU, JIKA ANDA SETUJU DENGAN COGAN KATA DI ATAS, SILA BERIKAN SOKONGAN ANDA DENGAN MENAIP "PINK" KE DALAM RUANGAN KOMEN. SELAMAT MEWARNAKAN KEHIDUPAN ANDA=)

8 comments:

DanieL AdiE said...

wah...
1st komen nie..

men do look seksi in PINK!
especially those who have da look..

~daniel adie~

Aelfi said...

pink..pink..pink...

norfaridahanum said...

pink!

tau tak asalnya warna pink tuh dipakai oleh lelaki.ada sejarahnya.. sy penah baca.tp dh lupa which part of the world it was..nnt kalo sy jmpa balik sy gtau =)

hanismalik said...

Adie: sama2 kita menjadi lelaki sejati tetapi feminin...hehe

Aelfi: Thanks...=)

Anum: Betul ke? Xpenah baca la ttg tu...tlg cari ek?=)

hanismalik said...
This comment has been removed by the author.
Nad said...

the pinky and the brain.. ye tikus jugak pink. igt lgi kartun tu??

hanismalik said...

hehe...ape nama kartun tu ek? lupe la

hanismalik said...

owh...pink panther ek?=)