Sunday, March 7, 2010

Kelebihan Gerakan Dalam Solat

Assalamualaikum w.b.t


Hari ni nak kongsi video plak dengan anda semua. Kalau sebelum ni aku hasilkan video tentang Kelebihan Solat di Awal Waktu Mengikut Kajian Sains Link Video, kali ni aku nak kongsikan pula video tentang Kelebihan Gerakan Dalam Solat. Jom sama-sama saksikan=)




Kalau ada salah dan silap tolong tunjukkan. Segala yang baik datangnya daripada Allah SWT dan segala yang buruk datangnya daripada kelemahan diri saya sendiri. Wallahualam..

8 comments:

Miss Lula said...

pernah 1 hari saya demam then solat lah kan. time sujud tu kan perghh mengalir ngalir darah ke otak. lega~~ (:

n@m@n said...

wah..tak terfikr video pasal ni ada..

TQ ek..pinjam idea nk buat blog/mengajar nt

hanismalik said...

Lula: Masa sujud adalah bagus utk otak...sbb ada satu kalenjar tu hanya time sujud jer darah dpt mengalir...

n@m@n: Baru buat jer...silalah sebarkan video ini kepada orang lain k? Semoga sama2 dapat manfaat...

wanshah said...

MasyAllah.. tanda kebesaran Allah yang maha berkuasa.

p/s: jom melawat, follow dan share link di TKSB.
http://wanshah87.blogspot.com

Areef said...

Salam hanis,

Alhamdulillah, tahniah! sy yg guru agama ni pun tak mampu utk menghasilkan spt ini. mg ilmu yg hanis kongsikan ini akan menjadi mata rantai, amalan yg akan dibawa ke 'alam sana'.

Hanis, model dalm video ni ada yg berkaitan dengan awak ker.slah sorang model tu, sy kenal.my senior kat sekolah n kat u dulu.n sy mmg tau dia ada wat kajian ttg kaitan solat ngan fizik tak silap.dia wat bio medik kat um...

tahniah sekali lagi!

hanismalik said...

Salam Areef...
Sama2...klu sudi sebar2kan lah video ni ke orang lain..supaya sama2 dapat manfaat...

Ttg model tu sy cuma ambil dr YouTube dan internet sj..just edit jer...kirim salam pd rakan anda tu=)

Terima kasih

BeaN MorENo said...

hm..solat itu adalah meditasi terbaik untuk manusia

Mohd Shahrul Hafizi said...

Bro, perkongsian ilmu yg baik sekali. :)