Tuesday, March 9, 2010

Diciplak atau Dihargai? Mana satu yang betul??

Assalamualaiku w.b.t

Entri kali ni ringkas sahaja. Entri ini ditulis dalam keadaan dan perasaan terkejut campur gembira( think +ve)...
Mula-mula nak ucapkan terima kasih pada Cik Syazni http://www.nursyazni.com/ kerana memberitahu perkhabaran yang mengejutkan ini. Terima kasih Cik Syazni kerana menyokong saya selama ini dan memaklumkan berita sebentar tadi(ditulis sejurus selepas dpt maklumat drp anda) =)

Sebentar tadi Cik Syazni bgtau aku yang beliau terjumpa sebuah blog (xperlu letak link kot) yang Title dengan Description nyer sama seperti blog aku...cume ada la modified sket...so, aku pun terjah la blog yg disebutkan itu...ini dia:

Lepas buat pertimbangan selamat 2 minit sama ada nk marah or x, lastly aku buat keputusan lebih baik fikir secara positif. Aku secara jujurnya tidak kisah dan sedikit pun tidak amik hati dengan kewujudan blog tersebut. Malah aku alu-alukan korg semua untuk mengikuti blog beliau sbb pada aku beliau merupakan seorang yang tahu dan suka menghargai karya dan pendapat orang lain. Pada sudut aku pula, aku xkisah sbb ilmu itu untuk dikongsi bersama.
Apabila aku sebut hidup ini untuk dinikmati bermaksud kita harus nikmatinya bersama-sama. Apabila kita cuma hendak melalui hidup ini, maka kita akan terjerumus dalam keadaan untuk "survive" dlm hidup dan seterusnya akan berlaku penindasan pada orang lain.
Kepada empunya blog tersebut, terima kasih saya ucapkan kerana sudi menghargai blog sy yang tidak seberapa. Semoga kita dapat berkongsi dan bertukar-tukar pendapat di lain masa.Sekian=)

7 comments:

Mohd Shahrul Hafizi said...

Entah-entah dia peminat ko. Ahaks.

hanismalik said...

mungkin jgk la shahrul..alhamdulillah=)

cik syazni said...

btol2..dia kagum ngan kamu rasenye..hehe ;)

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

takpe, ade perkara yang kita tak perlu kedekut dan terlalu bersikap defensif sgt kot.

bersifat bestari lah dalam kita cuba menghakimi/menghukum org lain.

Miss Lula said...

ceh ada peminat yek takpeee *dengki*

neways, maybe dia rasa blog anda ni bermanfaat maka dijadikan contoh (:

hanismalik said...

Cik Syazni: harap2 gitu lah=)

Akeji: Terima kasih atas pandangan=)

Lula: Hehe...jgn jeles...awk pun ada peminat lg ramai...=)

~ yus ~ said...

alaa.. takde sesapa nak ciplak blog saya ke? nak jugak rasa pemes cam kamu..
wuahahhaha :D